• Zondag 1 goalie Ariën Pietersma langdurig geblesseerd

    De seizoensouverture van Zondag 1 tegen Longa '30 is voor keeper Ariën Pietersma zwaar in mineur geëindigd. De onfortuinlijke goalie raakte na ongeveer een kwartier spelen bij een redding zwaar geblesseerd. De diagnose was een afgescheurde achillespees. Komende woensdag gaat Ariën onder het mes, gevolgd door een langdurige revalidatie.

    "Ik dacht in eerste instantie dat ik een trap tegen m'n achillespees kreeg van achteren, maar toen ik om me heen keek, was er niemand in mijn buurt. Toen ik daarna de pijn voelde, wist ik meteen: dit is foute boel," aldus Ariën. Pietersma moest per brancard van het veld gedragen worden. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat zijn linker achillespees finaal was afgescheurd.

    "Komende woensdagochtend ga ik onder het mes. Dan gaan ze de pees aan elkaar zetten. Hopelijk kan ik dezelfde dag nog naar huis. Vervolgens zal de boel weer moeten aangroeien en zal ik lange tijd met het herstel bezig zijn. Ik heb alleen niet zoveel geduld, hè," vervolgt Ariën.

    Het is hoe dan ook een zware aderlating voor de zondagselectie, die gisteren wel de drie punten pakte tegen Longa '30 en waarbij de ene treffer nog mooier was dan de andere. Tweede doelman Andy Steging kan daarnaast terugkijken op een goede invalbeurt. De technische staf beziet momenteel de mogelijkheden om een vervanger voor Ariën aan te trekken, maar de spelersmarkt zal natuurlijk niet meer overlopen van de kandidaten.

    Namens de hele club wensen we Ariën ontzettend veel sterkte toe bij de operatie en het herstel van de blessure!