• Wij gaan verduurzamen met het 100 Green Boarding Project

  Beste leden/ouders,

  Ook de sportwereld krijgt te maken met de noodzaak de energievoorziening en het gebruik zo duurzaam mogelijk te maken. Zo blijkt uit het Nationaal Sportakkoord gesloten tussen de minister van Sport, de gemeentes en de sportbonden. Een belangrijk aandachtspunt van dit akkoord is het verduurzaming en het financieel toekomstbestendig maken van sportclubs.

  Onze vereniging wil een duurzamer sportclub worden en heeft besloten zich aan te sluiten bij het Green Boarding Project van Softs World. Het Green Boarding Project is een landelijk, duurzaam sportnetwerk waar 100 amateur voetbalclubs zich bij kunnen aansluiten.

  Het doel van het Green Boarding Project? Clubs verduurzamen zonder eigen investering!

  De Green Boarding is een nieuw boarding-concept. De multifunctionele Green Boarding heeft drie zijden. Elke zijde kent zijn eigen toepassing; communicatie, luchtzuivering en zonne-energie.

  Door middel van een draaisysteem kan het meest renderende paneel worden voorgezet. Communicatie tijdens de wedstrijden en zonne-energie op de andere momenten. De luchtzuiveringszijde (NOx) werkt continu in de omgeving van de Green Boarding.

  Naast deze panelen komt de Green Boarding met een groot UEFA goedgekeurd LED-scherm waarop lokale adverteerders flexibel kunnen adverteren. Daarnaast wordt het LED-scherm ook onderdeel van een netwerk van maar liefst 100 grote amateur voetbalverenigingen in Nederland. Hierdoor wordt de boarding ook voor nationale adverteerders interessant.

  Zo uniek als de techniek is ook het financiële model. De advertentie opbrengsten van de Green Boarding worden namelijk gebruikt  om zonnepanelen te “sparen voor de club”. Met deze zonnepanelen wordt er gewerkt aan een energieneutrale club. Hierdoor is er voor onze club meer budget beschikbaar voor de sport.

  Kortom: de advertentie-euro van de sponsor wordt een duurzame euro. Wat levert het Green Boarding Project concreet op voor de club?

  • Green Boarding inclusief LED scherm;
  • Beschikking over ca. 300 m2 zonnepanelen zonder zelf te investeren;
  • Tot wel 75.000 euro budget voor verdere verduurzaming van de club;
  • Een verlaging van de energierekening;
  • Betere en duurzame verbinding met lokale en regionale bedrijven;
  • Geen financieel risico

  Neem voor meer informatie contact op met Alex Swagemakers:

  • a.swagemakers@gmail.com
  • 06 20 255 902