• Van de bestuurstafel

In de decembervergadering van het hoofdbestuur kwam weer een veelheid aan onderwerpen aan de orde. Ondanks dat de voetbalcompetitie stil ligt en de accommodatie gesloten is zijn er genoeg onderwerpen die de aandacht van het bestuur vragen. Hierbij geven wij jullie de highlights.

Kennismaking met kandidaat vice-voorzitter

Het bestuur heeft kennisgemaakt met kandidaat vice-voorzitter Foeke Komans. Foeke is geen onbekende in de voetbalwereld. Hij is momenteel teammanager bij SC Cambuur, de trotse koploper in de KeukenKampioen Divisie. Foeke woont sinds enige tijd in West-Brabant en wil zich graag voor onze club inzetten. Hij heeft een brede werkervaring in diverse leidinggevende functies. De komende tijd zal Foeke zich in samenspraak met de voorzitter gaan inwerken. De formele benoeming vindt plaats in de eerstvolgende ledenvergadering, die gepland staat voor 22 april a.s.

Het bestuur is hiermee op een bestuurslid Wedstrijdzaken Senioren na compleet. De werving van deze bestuursvacature zal binnenkort worden opgestart.

Contributieprotocol

Het bestuur heeft het contributieprotocol vastgesteld. Hierin zijn bepalingen opgenomen die duidelijkheid geven over de contributieverplichting in relatie tot o.a. onkosten- en vrijwilligersvergoedingen.

Verduurzaming accommodatie

Het bestuur heeft ingestemd met het voorstel om zgn. GreenBoarding langs het hoofdveld te plaatsen. Deze boarding combineert reclameborden met zonnepanelen. Daarnaast is besloten tot aanschaf van 50 zonnepanelen en de vervanging van enkele energievretende koelingen achter de bar.

KNVB voorstel voetbalpiramide

Op de agenda van de KNVB Ledenraad stond een procesvoorstel voor de voetbalpiramide. Dit betreft de inrichting van de topamateurcompetities t/m de hoofdklassen. Naar aanleiding van dit procesvoorstel heeft het bestuur uitgebreid gesproken over de strategie en koers die we als club willen volgen om enerzijds het huidige niveau te handhaven en anderzijds ook voorbereid te zijn op nieuwe (maatschappelijke) trends en verminderde financiele mogelijkheden.

Nieuwjaarsreceptie

De jaarlijkse nieuwjaarsreceptie kan helaas dit seizoen niet doorgaan. Het bestuur heeft zich beraden op alternatieve manieren om toch stil kunnen staan bij de jaarwisseling om zo toch een vorm van clubgevoel te creëren in deze tijden van afstand.

Acties

De club doet momenteel mee aan diverse acties. Het bestuur roept alle leden en sympathisanten op de club te steunen en bij deelname aan de acties voor RKSV Halsteren te kiezen. Volg je geel-zwarte hart!

Acties waarbij dit mogelijk is, zijn de B-tjes spaaractie van WinkelHart Halsteren en het Rondje voor de Club. Begin 2021 start ook de Club van 100. Meer informatie daarover zal binnenkort apart bekend worden gemaakt.