• Trainen tijdens de gedeeltelijke lockdown

Sinds afgelopen dinsdag gelden er voor minimaal een termijn van vier weken strengere coronamaatregelen voor de voetbalsport. Voor de senioren liggen zowel de trainingen als de competitie volledig stil. De jeugd kan blijven trainen en onderling wedstrijden blijven spelen.

De jeugdcommissie heeft de volgende richtlijnen voor de onderlinge wedstrijden bepaald:

• de teambegeleiders stemmen onderling af wie tegen elkaar spelen;
    • de teams regelen zelf een scheidsrechter
    • ballen en hesjes worden door de materiaalbeheerder verzorgd;
    • de wedstrijden en velden worden de materiaalbeheerder en wedstrijdsecretaris ingedeeld;
    • de wedstrijden kunnen worden gespeeld vanaf 10.00 uur. De laatste wedstrijd(en) starten om uiterlijk 13.00 uur;
    • er zijn geen kleedlokalen geopend;
    • de kantine is gesloten;
    • er worden geen ouders en andere toeschouwers toegelaten tot het sportpark. Het toezicht bij de poort van het sportpark blijft gehandhaafd;
    • alle overige (en eerder gecommuniceerde) richtlijnen blijven onverkort van toepassing

Deze richtlijnen gelden voorlopig tot en met het weekend van 7 november a.s.

Trainingen

De jeugdteams kunnen de komende weken op de normale tijden trainen. In principe ook in de herfstvakantie (ter beoordeling aan de teambegeleiding).

Een uitzondering geldt voor de 18-jarigen in de JO19-teams. Helaas heeft de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant in de noodverordening tot op heden geen uitzondering gemaakt voor de regel dat onbeperkt sporten mogelijk is tot 18 jaar. Dat betekent dat de 18-jarigen niet mee mogen trainen met hun team. Het wordt aan de teambegeleiders overgelaten of er met de overige spelers wel gewoon getraind wordt, al dan niet gezamenlijk met de andere teams. Mocht de noodverordening op dit punt aangepast worden, dan laten we dat zo snel mogelijk weten (de noodverordening is leidend, ook als de KNVB andere richtlijnen communiceert).