• Op 1 april 2021 bestaat onze vereniging 95 jaar. Dit 19e lustrum zullen we vanwege de coronapandemie niet uitbundig kunnen vieren. Het gaf ons wel de mogelijkheid om terug te blikken op 95 jaar historie. In de aanloop naar 1 april vertelden we u gedurende 9 weken over de hoogte- en dieptepunten van onze club. Deze week het negende en tevens laatste deel van onze clubhistorie: de jaren '10.

Veel leesplezier!

Op 5 juli 2011 brengt PSV een bezoek aan sportpark De Beek. Met bijna 5000 toeschouwers is de wedstrijd uitverkocht en krijgen de aanwezigen een vermakelijke wedstrijd te zien.

Onder leiding van Kees de Rooij promoveert Halsteren naar de 2e klasse en verovert Halsteren in seizoen 2012/13 het kampioenschap van die 2e klasse.

Vanaf seizoen 2013/14 neemt Peter Maas het roer over van Kees de Rooij. Hij weet in zijn eerste jaar Halsteren helaas niet te behoeden voor degradatie naar de 2e klasse. Het seizoen daarop weet Halsteren opnieuw kampioen te worden van de 2e klasse. Nu weet Halsteren wel door te stoten en wordt een jaar later onder leiding van trainer Johan Gabriëls gelijk kampioen van de 1e klasse. Het masterplan Forza Halsteren, waarmee Halsteren zowel een financiële als sportieve impuls moest krijgen, wierp zijn vruchten af.

Op 18 juli 2015 stond sportpark De Beek in het teken van een vriendschappelijk duel tussen Feyenoord en VVV Venlo. Ook nu was het sportpark afgeladen, hoewel het aantal toeschouwers nu op last van de burgemeester was gemaximeerd tot 2500.

Sinds seizoen 2016/17 is Halsteren een stabiele Hoofdklasser en komt het uit in de Hoofdklasse B. Daarin liep het in de nacompetitie tot twee keer toe promotie naar de 3e divisie mis.

Na twee seizoenen verruilde trainer Ruud Pennings in 2019 Halsteren voor 3e divisionist GOES. Zijn plaats werd met ingang van seizoen 2019/20 ingenomen door Erwin de Nijs, afkomstig van Tholen en een trainer met een Halsteren-verleden. Door de coronacrisis kon dit seizoen - en ook het seizoen daarna - niet worden afgemaakt.

Anno 2021 is RKSV Halsteren een bruisende voetbalclub met circa 700 leden, een omvangrijk vrijwilligerskorps, een florerende businessclub en een prachtige accommodatie. De club is klaar voor de toekomst!