• Op 1 april 2021 bestaat onze vereniging 95 jaar. Dit 19e lustrum zullen we vanwege de coronapandemie niet uitbundig kunnen vieren. Het geeft ons wel de mogelijkheid om terug te blikken op 95 jaar historie. In de aanloop naar 1 april zullen we u gedurende 9 weken vertellen over de hoogte- en dieptepunten van onze club. Veel leesplezier!

Maar voordat we verder gaan, eerst een correctie. In deel 7 van de historie, waarin we de jaren '90 bespraken, is om onverklaarbare reden het succesjaar 1992 onvermeld gebleven. In dat jaar werd Halsteren kampioen van de Hoofdklasse na de winst op Meerssen in een beslissingswedstrijd (3-0). Vanzelfsprekend moeten we dit hiaat in onze geschiedenis bij deze wel even corrigeren!

Deze week deel 8: De jaren '00

In het seizoen 2000/01 wordt Halsteren ingedeeld in district West III en krijgen we  John de Wolf als trainer. Oud-international en natuurlijk bekend als oud-speler van Feyenoord.

In 2001 is de jeugdafdeling uitgegroeid tot een bloeiende tak van de vereniging. Halsteren heeft op dat moment de grootste jeugdafdeling van Bergen op Zoom (336 jeugdleden, verdeeld over 27 jeugdteams). Alle standaardteams spelen minimaal in de districtshoofdklasse terwijl de A-jeugd zelfs in de landelijke derde divisie speelt.

2001 Is ook het jaar dat Halsteren 75 jaar bestaat. Met een uitgebreid programma - waarin plaats is voor een groots opgezette loterij (met als hoofdprijs een auto Renault Twingo), een Jubileumboek voor ieder lid, een reünie, een feestavond, een familie-autorally en een grote Jeugddag als afsluiting - wordt het jubileum op grootse wijze gevierd.

Het seizoen 2004/05 eindigt Halsteren op een 12e plek in de 1e klasse, wat niet genoeg is om zich te kunnen handhaven. Degradatie naar de tweede klasse is een feit.

Op 8 juli 2006 komt het grote Feyenoord opnieuw naar sportpark De Beek. De vele duizenden enthousiaste toeschouwers zien de Rotterdammers, met o.a. Pierre van Hooijdonk in de gelederen, met 1-8 winnen van Halsteren.

In seizoen 2007/08 degradeert Halsteren uit de tweede klasse van het zondagvoetbal. In dat seizoen is Cees Houtepen trainer. Op de laatste speeldag werd wel van IFC gewonnen (3-0), maar omdat ook HVV’24 zegevierde (2-1 bij EBOH), zette dat geen zoden aan de dijk.

Aan het einde van seizoen 2008/09 verlaat trainer Cees Houtepen Halsteren voor de Zeeuwse zaterdageersteklasser Kloetinge. Vanaf seizoen 2009/10 is Kees de Rooij aangesteld als trainer om aan de sportieve teloorgang een einde te maken.