• RKSV Halsteren 95 jaar: we vieren onze historie (deel 4)

Op 1 april 2021 bestaat onze vereniging 95 jaar. Dit 19e lustrum zullen we vanwege de coronapandemie niet uitbundig kunnen vieren. Het geeft ons wel de mogelijkheid om terug te blikken op 95 jaar historie. In de aanloop naar 1 april zullen we u gedurende 9 weken vertellen over de hoogte- en dieptepunten van onze club. Veel leesplezier!

Deze week deel 4: De jaren '60

In het seizoen 1963/64 moet Halsteren vechten tegen het degradatiespook. Tegen Cluzona spelen ze op Rozenoord een beslissingwedstrijd. Die wordt door Halsteren gewonnen met 2-0.

Op 16 april 1966 wordt het 40-jarig bestaan gevierd en tijdens de receptie krijgt de vereniging uit handen van bondsvoorzitter A. Schröder de KNVB-vlag. ’s Avonds werd er een groot feest gehouden in het verenigingsgebouw met optredens van onder andere Trea Dobbs en Harry Touw.

Ook had men een leuke actie bedacht: de spelers en trainer op luciferdoosjes zetten! En het werd een hele rage om deze bij elkaar te sparen, daar er van iedere speler niet evenveel waren. Voor de vele functies die hij binnen de vereniging heeft bekleed, wordt Jan van Dijk op 26 mei 1967 benoemd tot Erelid van de vereniging.

In het seizoen 1968/69 moeten De Schutters en Halsteren uitmaken wie er kampioen wordt. Voor wederom 3000 toeschouwers eindigde de wedstrijd in 2-2. Voor Halsteren is dit helaas niet genoeg. Het volgende seizoen wordt men geen kampioen, en degradeert men zelfs naar de Brabantse Bond, wat toch een erg grote tegenvaller is. Maar natuurlijk zat men niet stil en probeerde men "het verloren terrein" zo spoedig mogelijk terug te winnen.

Volgende week deel 5: De jaren '70