• Oefencampagne Zondag 1 start op 1 augustus

De zondagselectie van RKSV Halsteren start de oefencampagne in de aanloop naar een nieuw seizoen in de Hoofdklasse B met een vriendschappelijke wedstrijd tegen GOES. De wedstrijd is de eerste in een reeks van vijf oefenduels. De competitiestart van seizoen 2020/2021 is voorzien op zondag 6 september 2020.

Vanwege de Coronamaatregelen was het lange tijd onzeker of en zo ja, wanneer er door volwassenen weer in wedstrijdverband gesport kon gaan worden. Nu duidelijk is dat per 1 juli wedstrijden weer zijn toegestaan, heeft de technische staf van Zondag 1 direct het oefenprogramma definitief gemaakt.

In voorgaande jaren was het gebruikelijk dat Zondag 1 in de voorbereiding op het nieuwe seizoen deelnam aan het Bergse toernooi om de Markiezen Cup. De editie van dit jaar is vanwege de Coronacrisis gecancelled. Het wordt dus op zijn vroegst in 2021 dat Zondag 1 zijn titel in dit toernooi kan verdedigen.

De eerste training van de zondagselectie vindt plaats op dinsdag 28 juli a.s.

Oefenwedstrijden

De oefencampagne start op zaterdag 1 augustus met een thuiswedstrijd tegen Derde Divisie-ploeg GOES. Vier dagen later, op woensdag 5 augustus, gevolgd door het tweede oefenduel thuis tegen Jong Royal Antwerp FC. De laatste thuiswedstrijd in de oefencampagne is op dinsdag 11 augustus tegen die andere regionale Derde Divisie-ploeg Dongen. Na de krachtmetingen op sportpark De Beek verplaatst de campagne zich naar de regio. Hoofdklasser (zaterdag) Achilles Veen uit het Land van Heusden is de volgende opponent. Op zaterdag 15 augustus bezoekt de zondagselectie sportpark De Hanen Weide, alwaar om 14.30 uur wordt afgetrapt. Tot slot gaat de ploeg op zaterdag 22 augustus op bezoek bij de derde Derde Divisie-ploeg van de oefencampagne, BVV Barendrecht. Sportpark De Bongerd is de plaats van handeling; ook dit duel start om 14.30 uur.

Competitie

Na de oefencampagne start de competitiewedstrijd op zondag 6 september. Het aanvangstijdstip van de thuisduels blijft zoals gebruikelijk 14.30 uur. De vermoedelijke indeling van de Hoofdklasse B (op 1 juli wordt deze officieel gepubliceerd door de KNVB) is:

• AWC - Wijchen
    • Baronie - Breda
    • EHC - Hoensbroek
    • Halsteren
    • IFC - Hendrik-Ido-Ambacht
    • Juliana '31 - Malden
    • Leonidas - Rotterdam
    • Meerssen
    • Minor - Nuth
    • Moerse Boys - Zundert
    • Nuenen
    • OJC Rosmalen
    • Orion - Nijmegen
    • TOGB - Berkel en Rodenrijs
    • UDI '19 - Uden
    • VOC - Rotterdam

Regels voor publiek

Onze club volgt de richtlijnen van de KNVB en de gemeente met betrekking tot het toelaten van publiek bij de wedstrijden en de openstelling van de kantine. Een kleine greep uit de richtlijnen van de KNVB, zoals die per 1 juli luiden:

• Wedstrijden, toernooien en evenementen zijn weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Hierbij mag publiek aanwezig zijn. Daarbij geldt dat toeschouwers 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. In beginsel mogen er buiten maximaal 250 toeschouwers bijeen zijn.
    • Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.
    • De sportkantines mogen vanaf 1 juli weer open. Daarbij geldt dat het protocol zoals vastgesteld door de Koninklijke Horeca Nederland moeten worden nageleefd.

De komende weken zal het bestuur bepalen welke maatregelen getroffen moeten worden om te kunnen voldoen aan de richtlijnen. Daarnaast verwachten we dat iedereen bij een bezoek aan het sportpark zelf ook de regels rond de 1,5 meter afstand respecteert voor zowel de eigen gezondheid als die van anderen.