• Nieuwe coronamaatregelen treffen voetbal hard

Het kabinet heeft vandaag nieuwe coronamaatregelen aangekondigd, om het aantal besmettingen terug te dringen. Daarbij wordt ook het amateurvoetbal hard geraakt.

Het betreft de volgende maatregelen:
    • Boven de 18 jaar mag alleen individueel worden gesport, of in teamverband met maximaal vier personen.
    • Alle amateurcompetities worden stilgelegd.
    • Kinderen tot 18 jaar mogen sporten in teamverband; onderlinge wedstrijden met team van eigen club is toegestaan.
    • Sportkantines, douches en kleedkamers zijn gesloten.

In overleg met NOC*NSF en het ministerie van VWS werkt de KNVB hard aan het verduidelijken van alle maatregelen voor het amateurvoetbal.

Vooralsnog kunnen de jeugdteams gewoon blijven trainen. Er worden geen competitiewedstrijden gespeeld.

Of en zo ja, op welke wijze onderlinge oefenwedstrijden mogelijk zijn, zal binnenkort duidelijk worden gemaakt. Ook de vraag of de JO19 onder de uitzondering valt, zal nog door de KNVB worden verduidelijkt. Vooralsnog nemen wij aan, dat ook deze teams gewoon kunnen blijven trainen.

De maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober om 22.00 uur en zullen waarschijnlijk voor een periode van vier weken gelden, dus tot en met dinsdag 10 november 2020.