• MATCHDAY! Unitas - Halsteren

Vanmiddag om 14.30 uur klinkt op sportpark Molenvliet het beginsignaal van de topper in de Hoofdklasse B, koploper Unitas tegen de nummer drie Halsteren. Voor beide ploegen staat de winst van de eerste periodetitel op het spel. Unitas heeft aan gelijkspel genoeg. Voor Halsteren geldt dat alleen een overwinning telt, maar daarnaast zal de nummer 2 Juliana '31 dan punten moeten morsen in het thuisduel tegen EHC/Heuts. Er is zelfs een scenario denkbaar, dat Juliana '31 vandaag met de periodetitel aan de haal gaat. Kortom, een spannende middag voor de top 3 uit de Hoofdklasse B.

Zeven keer bracht Halsteren een bezoek aan sportpark Molenvliet. Drie maal bleven de punten in Gorinchem, vier keer gingen de punten mee de bus in. Vorig seizoen maakte Karim Didi het enige doelpunt (0-1).

Vorig seizoen werd GVV Unitas vijfde als debutant in de hoofdklasse B. GVV Unitas is op 19 april 1898 opgericht en daarmee één van de oudste amateurclubs in Nederland. De club won in 2008 de districtsbeker Zuid 1.

Voorhoedespeler Jay Jay Meierdres van GVV Unitas kwam vorig seizoen nog uit voor RKSV Halsteren. GVV Unitas verstevigde afgelopen zondag de koppositie door in Klein-Zundert met 0-2 te winnen van Moerse Boys.

Afgelopen zondag leed Halsteren in de aanloop naar de topper tegen GVV Unitas puntverlies. Het bleef in eigen huis tegen het bescheiden RKZVC steken op 2-2.

GVV Unitas heeft zondag aan een gelijkspel genoeg om de eerste periodetitel te pakken. Als Halsteren met drie of meer doelpunten verschil wint van GVV Unitas en Juliana'31 weet niet te winnen van EHC gaat Halsteren aan de haal met de periode.

GVV Unitas staat eerste met 21 punten en heeft drie punten meer dan Halsteren dat op plaats 3 staat (bron: Johan de Vries).

We hopen het geel-zwarte legioen vanmiddag in grote getale te zien op sportpark Molenvliet in Gorinchem. Let op! In de kantine van Unitas kan alleen met PIN betaald worden!
    Natuurlijk is de wedstrijd ook te volgen op ons Twitteraccount @HalsterenZo1.