• MATCHDAY! Moerse Boys - Halsteren

Vanmiddag om (let op!) 14.00 uur klinkt op sportpark Akkermolen in Zundert het beginsignaal van de streekderby tussen Moerse Boys en Halsteren. We zetten voorafgaand aan dit duel in de Hoofdklasse B even wat feiten op een rij:

Vier keer eerder bracht Halsteren een bezoek aan sportpark Akkermolen. Drie maal voor de reguliere competitie, met twee maal winst voor de club uit Klein Zundert, en één winstpartij voor Halsteren (7-5). En één keer in de nacompetitie. Dat duel eindigde in 1-1, waardoor Halsteren degradeerde naar de tweede klasse en Moerse Boys promoveerde naar de eerste klasse.

Moerse Boys werd vorig seizoen tweede in de eerste klasse en daardoor promoveerde zij via de nacompetitie voor het eerst in de clubhistorie naar de hoofdklasse. De vereniging is opgericht op 13 november 1943 onder de naam MVC. In het seizoen 1945/46 werd de naam veranderd naar RKVV Moerse Boys. De clubkleuren zijn oranje/wit.

Moerse Boys sleepte vorige week een punt uit het vuur in Zuid-Limburg. Het werd tegen EHC 2-2. Halsteren is weer volop in de titelrace nadat het afgelopen zondag de topper tegen Juliana '31 met 3-0 won. Halsteren staat tweede met 22 punten en heeft elf punten meer dan Moerse Boys dat op plaats 14 staat (bron: Johan de Vries).

Het duel van vanmiddag staat onder leiding van scheidsrechter A.J.F. Midden.

Kom ook onze geel-zwarte brigade aanmoedigen! Het sportpark bevindt zich op slechts 35 minuten rijden van Halsteren. In ander geval is de wedstrijd te volgen op ons Twitter-kanaal @HalsterenZo1.