• MATCHDAY! Meerssen - Halsteren

Vanmiddag is sportpark Marsana in Meerssen het toneel voor het duel tussen de plaatselijke SV Meerssen en RKSV Halsteren. Twee ploegen die samen een rijke historie van onderlinge krachtmetingen hebben in de top van het zondagamateurvoetbal. Om 14.30 uur start voor de ploegen de tweede competitiewedstrijd in de Hoofdklasse B.

De beide clubs troffen elkaar liefst 13 keer in Zuid-Limburg. Nog nooit kon Halsteren als winnaar van het veld stappen. Vijf keer moesten we genoegen nemen met één punt (overall doelsaldo 20-8). Vorig seizoen verspeelde Halsteren in de laatste 10 minuten een 0-2 voorsprong; het werd 2-2. Voor Halsteren scoorde Thomas van der Spek twee maal. SV Meerssen eindigde vorig seizoen als zesde in de hoofdklasse B.

Op 14 mei 1992 speelden beide teams een beslissingswedstrijd om het kampioenschap in de hoofdklasse B. Op neutraal terrein bij VV Geldrop werd Halsteren kampioen door te zegevieren met 3-0. Oud-bondscoach Bert van Marwijk was van 1995 t/m 1997 trainer van SV Meerssen.

SV Meerssen verloor vorige week zondag de openingswedstrijd met 1-0 van Baronie op De Blauwe Kei. Fraaie treffers leverden Halsteren drie punten op bij de seizoensouverture tegen Longa '30: 4-2. Smet op de wedstrijd was de zware blessure van keeper Ariën Pietersma (bron: Johan de Vries).

De wedstrijd is vanmiddag "live" te volgen via ons Twitterkanaal @HalsterenZo1. Volgende week zondag speelt Halsteren haar tweede thuiswedstrijd. Dan komt RKSV Minor uit Nuth op bezoek. Aanvang: 14.30 uur.