• MATCHDAY! Halsteren - RKZVC

Vanmiddag om 14.30 uur klinkt op sportpark De Beek het beginsignaal van het duel Halsteren tegen het uit Zieuwent afkomstige RKZVC.

Nog nooit bracht RKZVC een bezoek aan sportpark De Beek. Vorig seizoen werd RKZVC als debutant vierde in de hoofdklasse A. De ploeg kwam in het seizoen 2018/19 voor het eerst uit in de hoofdklasse. Deze klasse werdt bereikt na drie opeenvolgende kampioenschappen, achtereenvolgens in 3C, 2I en 1E.

RKZVC is een op 28 juni 1945 opgerichte voetbalclub uit Zieuwent uit de Achterhoek (provincie Gelderland). De thuiswedstrijden worden op sportpark "De Greune Weide" gespeeld.

RKZVC behaalde afgelopen zondag een 5-2 overwinning op AWC door in de laatste 26 minuten vijf (!) keer te scoren. In de Achterhoek leed Halsteren afgelopen zondag op bezoek bij Silvolde de eerste nederlaag van het seizoen. Halsteren keerde met een 3-0 verlies huiswaarts.

Halsteren staat tweede met 17 punten en heeft vijf punten meer dan RKZVC dat op plaats 7 staat (bron: Johan de Vries).

De wedstrijdbal van dit duel wordt gesponsord door Van Dort Infra.