• MATCHDAY! Halsteren - RKSV Minor

Vanmiddag om 14.30 uur klinkt op sportpark De Beek het beginsignaal van scheidsrechter A.J.F. Midden voor het duel Halsteren - RKSV Minor. En we hebben een primeur: niet eerder werd dit duel op sportpark De Beek gespeeld.

Eerder dit seizoen in het Limburgse Nuth werd het 0-3 voor Halsteren. Francis Kabwe Manengela, Jurik Zimmerman en Tom de Bonte troffen doel. RKSV Minor werd op 27 juni 1918 opgericht als Vaesrader Voetbal Club (VVC). De naam werd in 1922 veranderd in Minor. Minor bereikte een hoogtepunt in 1967 toen het ongeslagen afdelingskampioen werd in de hoogste amateurklasse. Afgelopen zondag hield Minor koploper Baronie op een 2-2 gelijkspel. Halsteren liet afgelopen zondag kostbare punten liggen in Uden. Het bleef steken op 1-1 tegen UDI '19. Halsteren bezet momenteel de vierde plaats en heeft 14 punten meer dan Minor, dat achtste staat in de Hoofdklasse B (bron: Johan de Vries).

Het blijft ongemeen spannend in de top 5 van de Hoofdklasse B. Vandaag staan de nummers 1 en 2 tegenover elkaar (Baronie-Groene Ster) en hebben de achtervolgers ook geen makkelijke tegenstander op het menu. Een winstpartij kan Halsteren weer wat dichterbij het doel brengen, het bereiken van de nacompetitie. Gezien de resultaten van de afgelopen weken zal met name de stootkracht en effectiviteit voorin beduidend beter moeten en is zelfs een wat opportunistischer aanvalsspel aan te bevelen.

De balsponsor van deze week is Schildersbedrijf Arno Bogers uit Halsteren.

De Pupil van de Week is Job van de Wall Bake uit de JO10-1.

We wensen de beide ploegen, het arbitrale trio, de Pupil van de Week en het publiek een gezellige en zonnige middag toe op sportpark De Beek!