• MATCHDAY! Halsteren - Orion

Op deze zonnige zondag staat op sportpark De Beek een in meerdere opzichten bijzondere wedstrijd op het programma. Zo speelt Zondag 1 voor het eerst sinds 1 maart jl. weer eens een competitiewedstrijd op eigen terrein. En voor de gasten uit Nijmegen is het hun historische debuutwedstrijd op Hoofdklasse-niveau.

We zetten de feiten even voor u op een rij.

Nog nooit bracht Orion een bezoek aan sportpark De Beek. Orion stond op het moment dat de competitie vorig seizoen werd stopgezet op een tweede plaats in de 1e klasse E. En kreeg een promotieplaats van de KNVB, zodat het voor het eerst in de clubgeschiedenis uitkomt in de Hoofdklasse. Orion werd op 19 september 1938 opgericht. De thuiswedstrijden vinden sinds 2006 plaats op sportpark Mariënbosch te Nijmegen.

Erelijst Orion kampioen: 6e klasse 1999, 5e klasse 2004, 4e klasse 1971, 1982, 2005, 3e klasse 2010, 2014, 2e klasse 2019.
    Afgelopen zondag was Orion nog vrij omdat Leonidas uit de competitie is genomen.

Halsteren begon vorige week de seizoensouverture in en tegen Nuenen met een 0 - 2 overwinning (bron: Johan de Vries). Afgelopen week werd bekend dat ex-profvoetballer Donny Gorter (NAC, ADO Den Haag) aan de selectie is toegevoegd, als vervanger van Dave den Boef die wegens een ernstige blessure genoodzaakt is te stoppen met voetbal.

De wedstrijdbal van dit duel wordt gesponsord door MAX Consult uit Bergen op Zoom

De wedstrijd vangt aan om 14.30 uur. Vanwege het beperkte aantal toegestane toeschouwers (250) zal aan de poort een telling plaatsvinden. Daarbij kan dus besloten worden het sportpark te sluiten, indien het maximum aantal van 250 personen is bereikt.

Daarnaast geldt op sportpark De Beek het Corona-protocol, zoals gepubliceerd op https://www.rksvhalsteren.nl/wp-content/uploads/Corona-protocol-RKSV-Halsteren.pdf.

Kom dus op tijd om de geel-zwarten aan te moedigen, maar houd je wel aan de hygiëne- en afstandsregels en markeringen als u het sportpark betreedt.