• MATCHDAY! Halsteren - De Meern

Vanmiddag om 14.30 uur klinkt het beginsignaal voor de wedstrijd Halsteren - De Meern in de Hoofdklasse B. Aan Halsteren de taak om de drie punten in eigen huis te houden. Met gevoel voor onvervalste scorebordjournalistiek durven we wel te zeggen, dat een winstpartij voor Halsteren in lijn van de verwachting ligt.

Het is lang geleden dat De Meern tegen Halsteren speelde. Eén keer eerder bracht De Meern een bezoek aan sportpark De Beek. Dat was op 5 november 2000. Halsteren won toen (in de eerste klasse B) met 5-2 met Halsterse doelpunten van Jurgen Roeken (2x), Chiel Dubbeld, Carlo Tempelaars en Michiel van Treijen.
    De Meern debuteerde vorig seizoen in de 3de divisie. Het eindigde op de laatste plaats en keerde zodoende weer terug in de hoofdklasse B. De club is afkomstig uit De Meern, gemeente Utrecht en werd opgericht op 18 juni 1947. De club heeft op dit moment ruim 2.000 leden. Op 10 mei 2013 ontving de club de Rinus Michels Award voor de beste amateurjeugdopleiding van Nederland.

Ook zonder de op non-actief gezette coach Joël Titaley verloor De Meern afgelopen zondag. In Heerlen was Groene Ster met 4-1 te sterk.

Afgelopen zondag trok Halsteren in een sensationele slotfase met een man minder de winst bij IFC naar zich toe: 1-3. Halsteren (5e) heeft 20 punten meer dan De Meern dat 15e staat. De Meern wacht na 11 wedstrijden nog steeds op de éérste overwinning (bron: Johan de Vries)

De wedstrijd is live te volgen op Radio M van RTV Utrecht en via Twitter op @HalsterenZo1.