• MATCHDAY! Gemert - Halsteren

Vanmiddag om 14.00 uur klinkt op sportpark Molenbroek in Gemert het beginsignaal van de wedstrijd Gemert - Halsteren. Voor beide ploegen het sleutelduel in de race voor de titel in de Hoofdklasse B.

Gemert verwelkomde Halsteren acht keer eerder op sportpark Molenbroek. Gemert won vier keer, Halsteren drie maal (doelsaldo 20-18). In de seizoensouverture won Halsteren op De Beek met 2-1 van Gemert, door prachtgoals van Robert Braber en Francis Kabwe Manengela.

Gemert is in de hoofdklasse veruit de meest scorende ploeg met tot dusver 73 doelpunten. Topscorer Thijs van Pol nam er 32 voor zijn rekening. Halsteren heeft tot nu toe de minste tegengoals. Ariën Pietersma heeft pas 19 keer de bal uit het net moeten halen.

De erelijst van Gemert is indrukwekkend:

• landelijk kampioen zondagamateurs in 2010
    • kampioen hoofdklasse: 1998, 2010, 2012
    • KNVB-beker amateurs: 1999
    • Supercup amateurs: 1999
    • districtsbeker Zuid I: 1960, 1979, 1999
    • districtsbeker Zuid II: 2005, 2008, 2012, 2018

Afgelopen zondag boekte de ploeg van trainer Reinald Boeren de derde zege op rij. Uit bij IFC werd het 1-3. Een flitsende start van Halsteren afgelopen zondag zorgde voor een belangrijke 4-1 overwinning op GVV Unitas. Gemert staat op de tweede plaats met 53 punten, twee punten meer dan Halsteren dat op de vijfde plaats staat (bron: Johan de Vries).

Het duel vandaag zal beslissend zijn voor de kansen op de titel en/of het bereiken van de nacompetitie voor Halsteren. We wensen de mannen heel veel succes toe! De verrichtingen van de zondaghoofdmacht zijn live op Twitter te volgen via @HalsterenZo1.