• MATCHDAY! Baronie - Halsteren

Vanmiddag om 14.30 uur klinkt op sportpark De Blauw Kei in Breda het beginsignaal van de wedstrijd Baronie - Halsteren. Een heuse topper én streekderby in de Hoofdklasse B.

Halsteren won slechts twee van de dertien eerdere duels in Breda. Acht keer bleven de punten op sportpark De Blauwe Kei. Vorig seizoen won Baronie met 2-1. Voor Halsteren scoorde Perry Bierkens. Baronie werd vorig seizoen vierde en liep net nacompetitie mis.

Baronie werd opgericht op 4 juni 1926 onder de naam Vitesse Ginneken. In 1927 werd de naam veranderd in VV Mastenbosch. Bij de fusie in 1929 werd de naam Baronie gekozen.
    Baronie werd kampioen in de hoofdklasse in 1995, 1996, 1997, 2001, 2004 en 2009 en algemeen landskampioen amateurs in 1997 en 2001.

Afgelopen zondag won Baronie in een niet echt hoogstaande wedstrijd thuis wel verdiend met 4-2 van Silvolde. En met een krankzinnige slotfase boog Halsteren in de laatste zeventien minuten een 1-2 achterstand om in een 5-2 overwinning tegen tien man van EHC.

Halsteren, koploper met dertien punten, heeft slechts twee punten meer dan Baronie dat op plaats vier staat.

Het duel wordt vanmiddag voorafgegaan door een voorwedstrijd tussen de JO10-2 van Baronie tegen de JO10-1 van RKSV Halsteren. Die wedstrijd start om 13.00 uur.