• RKSV HALSTEREN JO-11 TWEEDE OP INTERNATIONAAL VOETBALTOERNOOI IN DUITSLAND

  Tijdens afgelopen pinksterweekend heeft een combinatieteam van de JO-11 een knappe tweede plaatst behaald op het internationale toernooi in Greven.   

  Om op tijd af te kunnen reizen naar Duitsland, kregen de jongens een middag vrijaf van school en volle goede moed werd er afgereisd naar Duitsland.

  Het team bestond uit; Mats, Merijn, Mayro, Dim, Lars, Henrik, Dennis, Daan, Sven en Stijn kwam begin van de avond aan op de camping in Greven en daar werden de tenten direct opgezet.  

  Na het opzetten van de tenten, werd er de door de begeleiding (Nesim, Erik, Leon en Joost) gezorgd voor een heerlijke avondmaaltijd, welke bestond uit overheerlijke pizza’s. Zoals een goed team betaamd waren de jongens al druk aan het voetballen om zo goed mogelijk voor de dag te komen op het toernooi. Rond middernacht lag iedereen op een oor en om 06.45 uur stond de wekker, maar deze was niet nodig. Om 06.15 uur stonden de jongens al fris naast hun bed en werd er al weer volop gevoetbald.  

  Erik was al vroeg onderweg naar de bakker, Nesim en Leon druk bezig met het voorbereiden van het ontbijt en de jongens snel aan het opfrissen om zo om 07.30 met zijn allen aan het ontbijt te zitten. Vervolgens werden de lunchpakketten gemaakt en de voetbaltassen in de auto’s gezet. Aangezien we om 08.45 uur op het sportpark aanwezig moesten zijn zaten we om 08.15 allemaal in de auto onderweg naar het sportpark. Eenmaal ter plaatse aangekomen was Stijn zijn voetbalschoenen vergeten, dus Nesim snel weer even op en neer naar de camping om deze op te halen.  

   

  Na de mars, onder begeleiding van de plaatselijke drumfanfare, werden de teams in het stadion aan iedereen voorgesteld. Om 10.00 uur werd de eerste wedstrijd gespeeld welke werd verloren met 1-3 en vervolgens werd de volgende wedstrijd gelijk gespeeld met 1-1. Gelukkig werden de overige wedstrijden gewonnen (5-4 na met 1-3 achter hebben gestaan) en werd kwalificatie voor de finalepoule van zondag afgedwongen. 

  Na de wedstrijden gingen we terug naar de camping waar de jongens lekker konden gaan zwemmen in het meer en de begeleiders op het gemakje konden beginnen aan de voorbereidingen voor de BBQ. Al met al werd het een hele gezellige avond waar veel werd gelachen met af en toe een heftige discussie over AJAX, PSV en de KNVB.......en vond Stijn het nog wel leuk om rond 22.00 uur nog even lekker te gaan zwemmen.  

  Gelukkig mochten we op de zondag iets later aan de wedstrijden beginnen en konden we tot een uur of 08.00 uitslapen. Dit was voor de meeste onder ons (inclusief de begeleiders) ook wel nodig. Rond 09.15 uur vertrokken we weer richting het sportpark en begonnen we om 10.30 uur aan de finaleronde. De eerste 2 wedstrijden werden, na keihard werken, gewonnen einde derde wedstrijd moesten we aantreden tegen de winnaar van de andere poule. Zij hadden op zaterdag alle wedstrijden gewonnen zonder maar 1 tegendoelpunt te incasseren. Na een aarzelend begin kwamen we steeds beter in de wedstrijd en werd de 1-0 gescoord. Aangezien het een echte Nederland-Duitsland was werd alles in de strijd gegooid en zoals wel vaker trokken de Duitsers aan het langste eind. De wedstrijd werd verloren met 2-3 en uiteraard was de teleurstelling groot.  

  Inmiddels waren de ouders van Dim ook gearriveerd om ons aan te komen moedigen en trakteerde Maarten (vader Dim) ons op een heerlijke lunch. De laatste wedstrijd moest gewonnen worden om tweede te eindigen en na de teleurstelling was het niet makkelijk om iedereen weer gemotiveerd te krijgen. Gelukkig lukte dit op het laatste moment alsnog en werd er keihard gestreden door de jongen en werd de laatste wedstrijd met 3-1 over de streep getrokken.  

  Na de prijsuitreiking en het in ontvangst nemen van de mooie beker gingen we snel terug naar de camping aangezien alles daar moest worden klaargezet voor de F1 en de wedstrijd van het Nederlands Elftal tegen Portugal. Onder het genot van een drankje en een overheerlijke BBQ werd het verlies gelaten in ontvangst genomen en werd de sfeer er gelukkig niet minder om. Op de camping werd die avond ook nog een kampvuur georganiseerd en konden de jongens zelf broodjes gaan bakken. Ook hier werd weer veel lol aan beleefd en werd iedereen weer maar eens voor de gek gehouden. 

  Na een goede nachtrust werden op maandag de tenten weer ingepakt om aan de terugreis naar Nederland te beginnen. Na een laatste tussenstop bij de MC Donalds in Tilburg werd iedereen thuis afgezet en herenigd met de ouders. Denk dat de ouders de kids meer gemist hebben dan andersom. Al met al een super leuke ervaring en zeker voor herhaling vatbaar.....hoorde al geluiden om volgend jaar naar Engeland te gaan.  

  Dit weekend is onder andere mogelijk gemaakt door een groot aantal sponsors en deze willen wij graag bedanken voor hun bijdrage!