• Impressie eerste training zondagselectie

De eerste training van de zondagselectie begon met de introductie van de trainersstaf. Ook tussen de spelers onderling was er hier en daar een kennismaking. De sterk gewijzigde selectie zal de komende tijd tot een hechte eenheid worden gesmeed. Met de nieuwe assistent-trainer Peter Pijpers aan zijn zijde zal dat voor trainer Erwin de Nijs de belangrijkste opgave zijn.

Na de introductie en warming-up was er direct tijd voor fanatiek duelleren en pressie-oefeningen. Daarmee leek de toon van de speeltactiek al gelijk een beetje gelegd. Ook in voorgaande seizoen was het vroegtijdig afjagen op de defensie van de tegenstander een beproefd wapen van Halsteren. Hopelijk krijgen we dat ook komend seizoen weer veel te zien. Het komt de attractiviteit van het voetbalspel alleen maar ten goede.

De komende weken zal ook hier en daar nog wat aan de conditie gewerkt moeten worden en zullen de vetpercentages regelmatig gemeten worden. De medische staf was dan ook op volle kracht bij deze eerste training.

Op de training ontbraken om verschillende reden nog enkele selectiespelers: Thomas van der Spek, Fouad Idabdelhay, Bruno Andrade en Julian van de Kreeke. Zij hopen allen op korte termijn bij de selectie aan te sluiten. De spelersgroep werd vanavond aangevuld met enkele talentvolle jeugdspelers uit de JO19-1. Ook de tijdelijk in Nederland verblijvende ex-Halsteren keeper Mike Giannotta was op het trainingsveld te bewonderen. Hij vertrekt binnenkort weer naar Amerika.

Komende zaterdag speelt Halsteren de eerste oefenpartij. Dan treedt het om 14.30 uur op eigen veld aan tegen derdedivisionist GOES. De gasten konden deze week de training weer hervatten, nadat vorige week vanwege coronabesmetting bij de club alle trainingen tijdelijk waren afgelast.

De geplande oefenwedstrijd tegen Jong Antwerp FC zal ook vanwege de coronabesmettingen in de regio Antwerpen voorlopig niet doorgaan. Die wedstrijd stond gepland op 5 augustus. Naar een vervangende tegenstander wordt nog gezocht.

Voor de aanwezige supporters was het prettig om te zien, dat het seizoen met deze eerste training "eindelijk" weer begonnen is. En natuurlijk hopen we dat het verdere verloop van het seizoen net zo ontspannen mag zijn als deze eerste training.