• Halsteren wint Markiezen Cup 2017

BERGEN OP ZOOM ?? Van zaterdag 19 augustus tot en met zaterdag 26 augustus werd er op de velden van sportpark Meilust bij SV DOSKO gestreden om de Markiezen Cup 2017.

Dit jaarlijkse evenement wordt gezien als de traditionele opening van het nieuwe voetbalseizoen en kent dit jaar haar 20ste editie.

Het toernooi is een grote reünie waarbij spelers, oud-spelers, bestuurders, vrijwilligers en supporters elkaar ontmoeten. De animo was groot hetgeen moge blijken aan het aantal bezoekers: 4500.

Dat de selectie van Halsteren, uitkomend in de hoofdklasse zondag bij de amateurs, zou gaan winnen was op zich geen verrassing. De tegenstander in de finale echter wel, nl. MOC’17 en niet zoals traditiegetrouw SV DOSKO.

MOC’17 wist in de poulewedstrijd te winnen van DOSKO met 3-1 en maakte vervolgens geen fouten waardoor terecht de finale bereikt werd. De uitslag van de finale loog er niet om. Halsteren bleek door de inbreng spelers die aan het profvoetbal geroken hebben een maatje te groot, 6-1.

Overigens werd voor de aanvang van de finalewedstrijd een minuut stilte in acht genomen ter herdenking aan het recent op 93-jarige overleden oudste lid van DOSKO, Christ van der Ven.

Opvallend in het verdere verloop van het toernooi was de overwinning van DOSKO zaterdag tegen DOSKO zondag in de strijd om de 3ee en 4e plek met 1-0 alsmede het goed presteren van de MOC’17 beloften, die op het laatste moment de plaats van BVV innamen.

Organisatie

De mensen van SV DOSKO en de Bergse Voetbalfederatie hebben veel tijd gestoken in de organisatie. "Eigenlijk ben je er het hele jaar mee bezig", aldus Henny van Herel, "we regelen zelf de gekwalificeerde scheidsrechters, zorgen voor goede afspraken met de organiserende club inzake kantinebezetting, het verloop bij de kassa’s, de EHBO en alles op en om de velden". De Bergse Voetbalfederatie is er altijd bij betrokken, het toernooi wordt ieder jaar bij een andere vereniging gespeeld, volgend jaar FC Bergen op sportpark De Markiezaten. Nadat wethouder Arjen van der Weegen van Sport, Cultuur en Recreatie in een korte toespraak iedereen bedankte, kon op deze mooie nazomeravond de reünie naar eigen inzicht voortgezet worden. Tot de volgende Markiezen Cup op De Markiezaten.

BIJDRAGE JAN DIRK HUIJSER (INTERNETBODE)