• Halsteren neemt afscheid van Bandjar en Braber

  De routiniers Sigourney Bandjar en Robert Braber maken volgend seizoen geen deel meer uit van de selectie van Zondag 1. Bandjar stopt definitief met voetballen op hoog amateurniveau. Braber kan het spelen bij Halsteren volgend seizoen niet meer combineren vanwege het nieuwe technisch beleid en zijn functie als teammanager bij kersverse eredividionist RKC.

  Beide spelers hebben het afgelopen seizoen met hun schat aan ervaring hun meerwaarde bewezen bij Zondag 1.

  Technisch manager Ron van Nijnatten zegt over het vertrek van Bandjar: "We waren enorm blij dat Sigi dit seizoen het plotselinge vertrek van Thomas van der Spek wilde invullen. We hebben veel waardering voor de professionele manier waarop Sigi dat heeft gedaan." Bandjar heeft echter aangegeven dat het voor hem zowel lichamelijk als geestelijk te zwaar wordt om zich voor iedere wedstrijd op te laden. "Wij hebben enorm genoten van zijn klasse als speler en als mens!", voegt Van Nijnatten daaraan toe.

  Voor Robert Braber betekende de komst van een nieuwe trainer, dat ook de afspraken binnen de zondagselectie zijn aangescherpt. Zo zal de selectie vanaf volgend seizoen drie keer per week gaan trainen. In zijn functie bij RKC heeft Braber zodanige verantwoordelijkheden dat die niet meer te combineren zijn met het beleid vanaf volgend seizoen. De technische staf heeft aangegeven op dit beleid geen uitzonderingen te willen maken.

  "Dat neemt natuurlijk niet weg dat we een zeer prettig seizoen met Braber hebben gehad," zegt Van Nijnatten, "Uiteraard verdienen Robert en Sigourney een waardig afscheid van de spelersgroep. Dat doen we aanstaande donderdag met de overige spelers die Halsteren Zondag 1 gaan verlaten".

  Ook de webredactie wil Sigourney en Robert bedanken voor hun inzet voor RKSV Halsteren. We hebben genoten van jullie voetbalkwaliteiten afgelopen seizoen en hopen jullie nog wel eens terug te zien op De Beek (zagen we al niet een kleine Bandjar in het geel-zwart van Halsteren rondlopen...? ;-)