• Gezocht: scheidsrechterscoördinator

De scheidsrechterscoördinator levert een belangrijke bijdrage aan plezierige wedstrijden op de vereniging. Zijn er genoeg scheidsrechters? Zijn hun materialen in orde? Is er sprake van voldoende begeleiding, zodat scheidsrechters zich veilig kunnen ontwikkelen?

Na jarenlange trouwe dienst heeft Jack van de Watering besloten zijn activiteiten als scheidsrechterscoördinator te beëndigen. De club is dus op zoek naar een opvolger voor Jack.

Wat doet de scheidsrechterscoördinator?

De scheidsrechterscoördinator schrijft geen dikke beleidsplannen, maar zorgt voor de uitvoering van het arbitragebeleid van de vereniging. Het werkveld van de scheidsrechterscoördinator beslaat zowel de senioren- als de jeugdafdeling van de vereniging, waarbij de nadruk in eerste instantie ligt op de jeugdafdeling. Hij of zij draagt zorg voor het werven, aanstellen en positioneren van scheidsrechters binnen de vereniging. Daarnaast organiseert de coördinator scheidsrechteractiviteiten en -opleidingen. De scheidsrechterscoördinator werkt in samenwerking met het bestuur en bewaakt de kwaliteit in de uitvoering van het arbitragebeleid.

Competenties

Voor de uitvoering van zijn of haar taken heeft de scheidsrechterscoördinator bepaalde competenties nodig, zoals ‘samenwerken’, ‘zelfstandig activiteiten organiseren’ en ‘effectief communiceren’.

Opleiding

Geen ervaring als scheidsrechterscoördinator? Geen probleem. Naast begeleiding vanuit de club bieden we de nieuwe coördinator de gelegenheid een KNVB-opleiding voor scheidsrechterscoördinator te gaan volgen. Wil je weten wat die opleiding inhoudt, kijk dan op https://www.knvb.nl/assist/assist-scheidsrechters/opleidingen/scheidsrechtersco%C3%B6rdinator.

Interesse?

Lijkt het je een leuke uitdaging om de functie van scheidsrechterscoördinator te vervullen, neem dan contact op met bestuurslid Patrick Koek, bereikbaar op publiciteit@rksvhalsteren.nl en 06-12605806.