• RKSV Halsteren organiseert internationaal O10 toernooi

Op donderdag 30 en vrijdag 31 mei organiseert RKSV Halsteren voor de tweede maal een internationaal O10 jeugdtoernooi. Naast jeugdteams van amateur- en betaald voetbalclubs uit Nederland, verwelkomt de club op sportpark De Beek ook jeugdteams uit België, Duitsland, Engeland en Frankrijk.

Gedurende de twee toernooidagen zullen in totaal 24 teams in vier poules van zes ploegen strijden om het toernooikampioenschap. De eerste toernooidag staat volledig in het teken van poulewedstrijden. Op vrijdag vinden de tweede poulefase en de finalewedstrijden plaats. De openingsceremonie van het toernooi is op donderdag om 10.15 uur en gebeurt in aanwezigheid van wethouder Weys.

De wedstrijden starten vervolgens om 11.00 uur en zijn rond 18.00 uur afgelopen. De dag erna beginnen de wedstrijden uit de tweede poulefase om 09.30 uur en is het toernooi afgelopen rond 15.30 uur.

Het is de derde maal dat dit toernooi op sportpark De Beek wordt georganiseerd. Twee seizoenen geleden was de organisatie in gezamenlijke handen van VVC’68 en RKSV Halsteren. Voor de overnachting van de vele buitenlandse gasten worden diverse onderkomens in Halsteren en omgeving ingezet. De organisatie heeft daarnaast vele gastgezinnen bereid gevonden om enkele deelnemers één of twee nachten onderdak te bieden.

Deelnemende ploegen uit Nederland zijn: SC Feyenoord, RKAV Volendam, PSV, RKSV Halsteren, Vitesse, FC Emmen, VVV Venlo, Wooter Academy en FC Den Bosch.

Uit België komen de O10 teams van: Cercle Brugge, Galatasaray Academy, K Lyra Lierse, Sint-Truidense VV, Royal Excel Moeskroen, Beerschot Wilrijk en KMSK Deinze. Uit Engeland komen over: The New Saints, Aberdeen FC en Burnley FC.

Duitsland is vertegenwoordigd via TuS Koblenz en vanuit Frankrijk verwelkomen we OS Leers.

De editie van vorig jaar werd gewonnen door het O10 team van OH Leuven. Een deel van de opbrengst van dit toernooi zal door RKSV Halsteren worden gedoneerd aan de Stichting Vrienden van Siem en het Sophia Kinderziekenhuis Fonds. Sportpark De Beek is beide toernooidagen vrij toegankelijk voor belangstellenden.

• Het organisatiecomité van het Internationaal O10 Toernooi doet een oproep aan leden en sympathisanten van RKSV Halsteren om zich aan te melden als gastgezin voor de buitenlandse deelnemers aan dit toernooi.

Op donderdag 30 en vrijdag 31 mei a.s. zullen in totaal 24 teams deelnemen aan het toernooi. Naast een aantal Nederlandse teams, waaronder PSV, SC Feyenooord, Vitesse en FC Emmen, zullen ook teams uit België, Duitsland, Engeland en Frankrijk acte de présence geven.

Voor een groot deel van deze teams is inmiddels onderdak geregeld. Het organisatiecomité is nog op zoek naar enkele gastgezinnen, die bereid zijn maximaal 2 nachten aan twee of drie deelnemers een slaapplaats beschikbaar te stellen en te zorgen voor het halen en brengen op de toernooidagen.

De deelnemers variëren in leeftijd van 8 tot en met 10 jaar.

Klik op "Aanmeldingsformulier", druk het bestand af en vul het formulier in. U kunt op het formulier uw voorkeuren opgeven. Stuur het formulier vervolgens - liefst voor 15 april a.s. naar U10.jeugdtoernooi@rksvhalsteren.nl of lever het in aan de bar in de kantine. Het organisatiecomité zal vervolgens twee of drie spelers aan u toewijzen.

Het organisatiecomité rekent op uw medewerking!

Aanmeldingsformulier