A.S. ZATERDAG 8e SPIE INTERNATIONAAL JEUGDTOERNOOI

Zaterdag 13 mei 2017 is het weer zover. Dan vindt wederom het groots opgezette internationale pupillentoernooi plaats op sportpark De Beek in Halsteren. Een toernooi dat al weer voor de achtste keer georganiseerd wordt door RKSV Halsteren en natuurlijk weer een internationale bezetting kent.

Het toernooi is ingedeeld in verschillende poules met een maximale bezetting van 49 teams uit België, Zeeuws-Vlaanderen en uit de eigen regio. Zo’n 500 pupillen – in de leeftijd van 7 tot en met 10 jaar – zullen naast wedstrijden ook getest worden in de handigheid op grote spelkussens, zoals storm- en survivalbanen. Maar liefst 6 van dergelijke banen zijn daarvoor opgesteld. Deze onderdelen maken ook deel uit van het programma en daarvoor kunnen voor het team de nodige punten verdiend worden. En zoals altijd: wie de meeste punten heeft verzameld wordt de winnaar en krijgt voor zijn team een prachtige prijs.

Naast al deze sportieve prestaties wordt ook de inwendige pupil niet vergeten. Aan het eind van hun activiteit krijgen ze gratis friet en een snack aangeboden. Dit alles wordt weer mogelijk gemaakt door de sponsoren van dit toernooi.

Natuurlijk is iedereen komende zaterdag van harte welkom om tijdens het toernooi een kijkje te komen nemen. Natuurlijk willen de ouders en opa’s en oma’s de resultaten van hun kinderen nauwgezet volgen. Daarvoor hebben we hebben buiten ook altijd een terras met een tent om van daaruit alles te bezien, en om er een drankje of een kopje koffie te nuttigen. En nu maar hopen dat het ook weer geweldig mooi weer mag zijn. Voor de deelnemers zullen de rangen en standen weer via de website van RKSV Halsteren te volgen zijn.

In de ochtend spelen de JO10 en JO11-teams. Hun toernooi begint om 9.00 uur en is rond 12.00 uur afgelopen. Daarna is het de beurt aan de JO9-teams. Zij beginnen om 13.00 uur en zijn rond 16.00 uur klaar. De prijsuitreiking is aansluitend aan de laatste serie wedstrijden.

We wensen de deelnemers veel plezier op dit SPIE Internationaal Jeugdtoernooi.